Važno je napraviti promjenu

Ovisno o horoskopskom znaku, ljudi baš previše ne vole promjene. Vole stabilnost, sigurnost. Dok neki strepe od toga da naprave promjenu, jer se boje, drugi to rade s nevjerojatnom lakoćom. Znate onaj osjećaj dok shvatite da tapkate na mjestu i nikako da napravite novi proboj. Po pitanju fleksibilnosti Amerikanci su mi fascinantni. Njima nije problem preseliti se i više od nekoliko puta u životu. To znači promjena vrtića, škole, posla, susjedstva. Sve ono što se mi bojimo. Volimo tu neku stabilnost. Biti tu gdje je sve poznato.

No, onda pak, s druge strane, kukamo kako nam se ništa posebno ne događa u životu. Jer, ako cijeli radni vijek radiš na istom radnom mjestu, živiš u istoj kući, stanu, ulici, teško da ne padneš u kolotečinu. Kod nas se podrazumijeva da živiš u istoj kući koju napraviš u mladosti. Eventualno si napraviš neki apartman na jednoj lokaciji na Jadranu, gdje onda ljetuješ narednih 30 godina. To je kod nas normalno.

Većina mladih više tako ne razmišlja. Ne vežu se za mjesto, nekretninu, posao. Sve je podložno promjeni. Tako i lakše rasteš, kao osoba. Zašto bi se ograničavao na jedno mjesto, jedan posao, kad je često prilika negdje drugdje, samo je potrebno malo bolje pogledati. Tako se i stekne novo iskustvo, novi izazov. Nekad je važno napraviti promjenu.

Zato je važno i putovati. To daje jednu posve novu životnu perspektivu. Vidjeti kako žive drugi ljudi, u drugim kulturama. Nažalost, često smo skloni predrasudama, bez da smo se sami prethodno uvjerili u neke stvari. Dobro je nekad pogledati izvan svojih okvira.

Ostavi komentar