Ove godine njegujem svoju aristokratsku put

Nekad davno, sad već mogu reći davno jer je to prije više od deset godina imala sam tri mjeseca dugog toplog ljeta. To su oni blaženi školski praznici kad sam mogla mjesec i pol biti na moru i glavna briga mi je bila je li mi prednja i stražnja strana tijela podjednako posunčana. Plaža, ručnik, knjiga i ko ražnjić sam se okretala, a u međuvremenu se rashladila u moru. Pržila sam se na tom suncu ko da mi je zadnje i trenutno se jako brinem jer stručnjaci kažu da koža pamti svako roštiljanje na suncu. 

Pred tri godine kad je provirilo prvo lipanjsko sunce fino sam otišla u dvorište u pola sata se malo zapričala na podnevnom suncu. Kao, ništa mi ne bude još nije ona prava špica ljeta. Nakon pola sata došla sam u kupaonu i skoro pala u nesvijest jer sam izgledala kao jastog koji se sprema za lonac. Hladni tuš samo je dodatno zapaprio vrlo paprenu situaciju, koža me pekla da nisam mogla spavati. Otišla sam u ljekarnu i ženi je sve bilo jasno, prodala mi je tri vrste krema da mi se barem malo crvenilo smanji. 

Nakon toga se bojim sunca. Što je vrlo bizarno s obzirom na to da sam u duši gušter i jedva čekam ljeto da se mogu roštiljati na suncu i gledati kako mi se aristokratski ten pretvara u latino pigment. Kad počneš raditi, godišnji odmor i more svede se na minimalno, pa onda niti prženje nema pretjerano smisla. Od prije tri godine na plaži se sunčam od pet popodne, eventualno u rano jutro. Makar to jutro mi je draže uz kavu i debelu hladovinu, pa se eventualno malo bacim u more i vratim na stolicu. 

Možda si ove godine napravim svoju ‘’mrkvicu’’ za sunčanje, pa mi se koža fino nahrani i oporavi. Uzmeš mrkvu, usitniš, ostaviš da se posuši i skvrči, pa ju onda staviš u posudu s kokosovim uljem. Dva tjedna se to sve ‘’pajsa’’ i nastane prirodna mrkvica. Em uštediš, em je prirodno. Tako da možda ove godine i ulovim malo sunca, ali prvenstveno se držim svoje aristokratske puti i dugoročnog zdravlja. Curke, pazite da se ove godine ne pretvorite u rakove, čuvajte svoju kožu!

Ostavi komentar