Nikad nije kasno za prvi puta!

Iza nas je nevjerojatno sunčan i topao Uskrsni vikend, toliko da se moj tata čak i okupao u moru. Bilo je ledeno, ali ako pogledaš da se sezona za nas kontinentalce otvara eventualno u svibnju, onda je ovo bilo vrlo rano i hrabro kupanje. Moji su uživali na moru, a mi smo ostali doma. Uskrsni vikend tako je za mene imao puno prvih puta.

Prvi puta sam nosila korpicu na posvećenje. Da, ovo je vrlo vjerojatno šokantna ispovijest za veliku većinu vas, ali ja do sad i nisam imala prilike prisustvovati ovakvom običaju. S tim da sam nosila korpicu pješice kilometar do prve kapelice i bila na misi doslovno uz ceste. Bilo je fora i posebno, dobar osjećaj.

Kad sam već krenula vikend redoslijedom, prvi puta sam bila na gostujućoj utakmici. Da, ovo je sad isto komplicirano za objasniti, s obzirom da realno nemam klub za koji navijam, jer me nogomet zanima ko i svaku prosječnu žensku osobu, dakle nikak. Ali Bože moj, afiniteti se kroz život mijenjaju, pa tu pa tam budem moralna podrška Matiji u navijanju za NK Jedinstvo. A mislim fora je, sunčeko, nedjelja, dobro društvo, pivica, čisto okej za relaksaciju.

U svojem malom iskustvu ‘’praćenja’’ nogometnih utakmica skužila sam da drugima baš to i nije relaksacija, jer doza nerviranja na tribina i psovke sucu i igračima mi ne djeluju baš ko doza nirvane i opuštanja. Dobro, svi znamo da se muški rod malo više nervira na tekmama, ali bila je u publici plava ljepotica. Malo muškobanjasta, ali Bože moj, ne moraju sve cure biti plahe, male i nezainteresirane za nogomet. Rekla budem samo da su plavuši psovke bile vrlo muške i moćne.

I za grande finale vikenda prvi puta u životu sam sama bila na koncertu. Bilo je to više poslovno, nego privatno, ali sama na Mesapu nikad nisam bila. Osim gužve, upoznala sam svoju imenjakinju, popila si vodu i sretno stigla kući. Nikad nisi star za prvi puta, pa sam tako ja imala čak tri noviteta u jednom vikendu.

Ostavi komentar