Još tjedan dana i onda život staje!

Ma kakvi izbori, kakav Plenković ili Milanović, kakvi bakrači! Ništa tako nas Hrvate ne može dići na noge i ujediniti kao Dalić i njegova ekipa s Modrićem na čelu. Upravo ta jedanaestorica loptoritača dominirat će našim životima idućih mjesec dana, počevši od petka, 14. lipnja. Jer, zna se, počinje Europsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj.

Istina, ne zna se hoće li Vatreni opstati cijeli mjesec ili će se vratiti kući, na razočarenje mnogih, mnogo prije.

No, bilo kako bilo, najvažnija sporedna stvar na svijetu, promijenit će prioritete brojnih Međimuraca. Zalijepit će svoje poglede prema TV ekranima, bilo doma, kod prijatelja, susjeda ili na otvorenom u pojedinim našim gradovima i općinama. Nikoga više neće zanimati pada li kiša ili je vruće, raste li trava i treba li ju kositi. Srećom, škola će završiti pa neće trebati pisati zadaće s djecom, čitati lektire i pomagati im kod obavljanja domaćih zadaća.

U blizini vatrenih navijača, susjedi čak neće morati paliti svoje televizore jer će navijače čuti pola sela. Naravno, pripremaju se sanduci osvježenja, a zna se da uz utakmice najbolje paše pivo te pune plate narezaka i sira.

Na svakom koraku vidjet će se kockice, od kapa, šalova, majica, zastava, a neće biti pošteđene ni haube te retrovizori automobila.

Teško će biti i na poslu jer će se uglavnom razgovarati o strategiji i igri kockastih, svi će znati sastaviti bolju postavu reprezentacije od Dalića. Naravno, ako reprezentacija posrne, Dalića će se razapinjati, a uspije li se visoko plasirati bit će nacionalni heroj.

I televizijske kuće bit će na mukama, naročito one koje neće prenositi utakmice. Po već ustaljenom običaju, umjesto da se pripreme programom za one koje nogomet uopće ne interesira, razni nogometni stručnjaci i poznavatelji nogometa lamentirat će u besvijest o igri kockastih i Dalićevim potezima.

I dok će, dakle, većina hrvatske populacije biti u nogometnom deliriju, manjina će se doista osjećati odsječenom. Neće imati s kime pričati, popiti kavu, izaći negdje na miru, a da ne nalete na navijače, kockice i bučne razgovore o 11 igrača koji jure za loptom s jednog kraja igrališta na drugi.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

“Lipanj, nestabilan prethodnik ljeta”

Neje Nemčija kak je negda bila

Nema fešte bez kotlića i koncerata

stanko pfeifer

Preminuo Stanko Pfeifer iz Štrigove