Gdje su konkretni programi?

Još do sada nisam čula niti za jedan konkretan program kojima se naši političari, ili oni koji to tek žele postati, predstavljaju građanima povodom izbora za parlament koji se održavaju sljedeće srijede. Uglavnom su to floskule, naslikavanja i slično, a konkretni prijedlozi kako će ostvariti to što govore uglavnom izostaju.

Uvijek je zabavno gledati one koji se tek pred izbore nešto na silu okupljaju i onda pokušavaju smisliti strategije koje bi ih katapultirale do pobjede. S druge strane, oni koji su trenutno na vlasti pak se posebno hvale onim što su napravili, što im je uostalom bila i dužnost. Svoj dosadašnji rad koriste legitimno za svoju kampanju. Ako bi samo njih gledali i slušali, ispalo bi da u Hrvatskoj zaista teče med i mlijeko. A jesmo li zaista obećana zemlja? Malo morgen!

Taman prije izbore, eto, svima su porasle plaće u javnom sektoru u gotovo u svim njegovim segmentima. Ispada da im je inflacija došla kao naručena da se vladajući održe na vlasti. A nitko se ne pita je li u tom javnom sektoru to opravdano, jesu li sada produktivnije itd.

Uglavnom se u javnom diskursu govori da su političari to nama dali, da su oni nama omogućili bolje živote, zaboravljajući pritom da građani u državni račun preko poreza svakodnevno plaćaju velike svote novaca. No to se prešućuje pa onda ispada da su nam nešto dali i da su nam oni neka vrsta spasitelja, a mi građani tek bespomoćni robovi u ovoj igri.

Kako će se na kraju i u čiju korist odigrati ova igra, moći ćemo vidjeti drugog tjedna. Do tada morat ćemo još uvijek slušati politička prepucavanja koja para naše mozgove. Moram dodati ovdje i to da je politički jezik na izrazito niskim granama. Svakodnevno na televiziji možemo slušati uvrede jednih o drugima. Što to može naučiti građane? Dovoljno je pogledati komentare na društvenim mrežama pa nam je sve jasno.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE