Tko živ, tko mrtav nakon srijede

Ajde, još samo ovaj tjedan, mislim si dok pišem ovaj tekst. Od sljedećeg će teći med i mlijeko jer će završiti parlamentarni izbori. Ili bi barem tako trebalo biti. Trebali bi se znati rezultati, a ja pišem ovo u četvrtak. No, kako to biva kod nas, sve se može zakomplicirati. Jer, rezultati mogu pokazati kako ni jedna stranka, odnosno koalicija, neće imati 76 ruku za formiranje Vlade. Istina, slušajući ih, svi su uvjereni kako upravo oni dobivaju izbore te da je Vlada RH u njihovim rukama. Istina, za sada je, barem tako pokazuju ankete najbliže tomu HDZ sa svojim partnerima, no kraj je kad se začuje zadnji zvižduk suca na utakmici. Dakle, najprije treba uloviti zeca, a potom paliti ražanj.

Kroz ne baš dugu povijest samostalne Hrvatske, već smo se nagledali svega i svačega i svi dobro pamtimo i slučaj MOST-a i teških pregovora nakon čega je Vlada Tihomira Oreškovića bila vrlo kratkog vijeka. To nam svakako u ovoj super izbornoj godini nije potrebno jer tek što će jedni izbori završiti krenut će drugi, a potom i treći. Istina, i lokalni već polako kucaju na vrata.

Stoga je dužnost i obveza svih nas, ma što mislili o političarima i njihovim strankama, da izađemo na izbore, damo svoj glas onome za koga smatramo da ga zaslužuje. Pri tome, razlog za davanje glasa trebao bi biti program, ono što će “naš” kandidat činiti za kraj koji ga je izabrao. Ruku na srce, da smo i nekakve programe čuli, nismo. Čuju se samo pragmatične stvari, iste iz izbora u izbore i sad treba biti mudar i u moru svega toga, znati naći ono najbolje. Najgora solucija je ostati doma s mišlju kako se, izašli mi na izbore ili ne, ništa neće promijeniti. Može se promijeniti itekako. Jer, osim političaru kada daš glas, onda je to ono za što nas je pridobio. I kad bi glasači nakon izbora potezali svoje kandidate za rukave, podsjećali na obećanja, glasno negodovali na nepodopštine, sigurno politika ne bila ovakva, a političari najnepopularniji ljudi u zemlji. Zvuči utopijski, ali krene li se u masovno propitkivanje, a ne u guranje glave u pijesak, nešto će i uroditi plodom.

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE