U Varaždinskoj županiji potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

robert vugrin
Robert Vugrin, foto: Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, čime se ukupan broj oboljelih popeo na 21. Do sada su u susjednoj županiji potvrđena ukupno četiri slučaja ozdravljenja Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin jer 17 osoba, a sve osobe su trenutno općeg dobrog stanja.

-Kod posljednjeg slučaja oboljenja radi se o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe. Ukupna slika oboljelih pokazuje da je 11 slučaja importirano iz inozemstva, 2 iz Zagreba, a 8 slučaja su bliski kontakti tih zaraženih osoba. Kod dosadašnjih izliječenih slučajeva bilježimo da od pojave simptoma do negativnih briseva, odnosno izliječenja, u prosjeku prođe 21 dan.

– Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 231 osoba. Pod mjerom samoizolacije na području Varaždinske županije nalazi se trenutno 2404 osobe, a protekla 24 sata zabilježeno je samo jedno  kršenje mjere. Vezano na Odluku Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta Policijska uprava Varaždinska je u posljednja 24 sata zabilježila 66 slučajeva kretanja bez valjane propusnice – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin. 

Ostavi komentar