Lucija Lesjak i Dorijan Kaladžija idu na Europsko prvenstvo!

Karate klub Međimurje Prvenstvo Hrvatske
Karate klub Međimurje, Prvenstvo Hrvatske

Kao što je već bilo najavljivano ovog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci.

Turnir od jako velike važnosti jer se osvajači zlatnih medalja direktno plasiraju na Europsko prvenstvo sljedeće godine. Forma se brusila do zadnjeg trena i karatisti Karate kluba „Međimurje“ otišli su i više nego spremni, što pokazuju i njihovi rezultati, dva zlata i dvije bronce.

U subotu su se natjecali kadeti i mlađi seniori, a u nedjelju mlađe seniorke. Dominik Murković i Luka Salihović natjecali su se u kategoriji kadeta -57kg. LUKA nažalost gubi u prvom kolu. Dominik nakon ubjedljive pobjede u prvom kolu, u polufinalu tijesno gubi od dobro znanog protivnika tijesnim rezultatom od 1:0. Kroz repasaž dobiva priliku za novu borbu koju taktički odlično odrađuje i osvaja brončanu medalju.

Mateo Jakopanec u kategoriji kadeta -63kg i Lovro Rozman u kategoriji kadeta gube u prvom kolu.

Dorijanu Kaladžiji se sve napokon posložilo i u kategoriji kadeta -73kg osvaja zlato nakon tri odlične borbe. U finalnoj borbi dobiva jak udarac u glavu, ali ne predaje borbu i time dokazuje da mu je uistinu mjesto u nacionalnoj selekciji. Niz odličnih turnira zaokružio je na najbolji mogući način plasmanom na Europsko prvenstvo.

Najljepše klupsko iznenađenje Prvenstva bio je Mihael Sirc, koji u kategoriji kadeta +70kg osvaja brončanu medalju. Nakon nekoliko ozljeda i propuštenih turnira zablistao je na onom najvažnijem.

Leon Marcijuš i Luka Erceg na tatami su izašli tek oko 22 sata. Predugo zagrijavanje i hlađenje te cijeli dan u dvorani uzeli su svoj danak. Leon u kategoriji mlađih seniora -84kg gubi u prvom kolu u borbi , u kojoj je bilo mnoštvo spornih i diskutabilnih sudačkih odluka. Luka se prvi put natjecao za karate klub „Međimurje“ u kategoriji mlađih seniora +84kg, ali nažalost gubi već u prvom kolu.

U nedjelju se natjecala samo Lucija Lesjak u kategoriji mlađih seniorki +68kg. Unatoč fakultetskim obavezama i dalje je u samom vrhu karatea. Rutinski odrađuje finale te zajedno sa Dorijanom predstavljat će karate klub „Međimurje“ na Europskom prvenstvu sljedeće proljeće.

Ostavi komentar