Zbog četiri „ubojice“ u prometu Mobilni tim policije na cestama u četvrtak i subotu

policija
Ilustracija

U četvrtak, 22. studenoga od 16 do 24 sati i tijekom noći s 24. na 25. studenoga (sa subote na nedjelju) od 20 do 4 sata na području Policijske uprave međimurske provesti će se pojačane mjere u nadzoru prometa s Mobilnim timom Policijske uprave međimurske.

Aktivnosti Mobilnog tima Policijske uprave međimurske provodit će se s posebnim naglaskom na četiri „ubojice“ u prometu (alkohol, brzinu, pojas i mobitel). Na cestama će biti „presretači“ i specijalno vozilo „DANE“ te uređaj „GATSO“ u cilju sprječavanja smrtnog stradavanja na međimurskim prometnicama.

Posebno će se obratiti pozornost na pješake te vozače bicikla koji nisu propisano obilježeni reflektirajućim materijama i ne kreću se površinama koje su za njih propisane.

– Upućujemo apel svim vozačima, da ne sjedaju za upravljače nakon konzumiranja alkoholnih pića, da poštuju prometne propise te da vožnju prilagode uvjetima na cesti kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu. Osobe koje će konzumirati alkohol upućujemo na alternativne oblike prijevoza, korištenje Taxi službi i prijevoznika koji će ih u svakom slučaju sigurnije dovesti do željenih destinacija, sve s ciljem izbjegavanja i sprečavanja neželjenih i tragičnih posljedica – objašnjenje je PU međimurske.

Ostavi komentar