15.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Policajac pratio dilere, otkrio gdje skladište drogu, ukrao 49 kg pa sam počeo dilati!

Ravnateljstvo policije danas je izvijestilo o detaljima slučaja u kojem je krim policajac odavao povjerljive informacije, nakon čega je s druga dva počinitelja provaljivao u te objekte te su svi zajedno preprodavali drogu vrijednu preko 100 000 eura.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (1996., 1996. i 1993.) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganja u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni (1996.), kao policijski službenik kriminalističke policije, prenosio operativne informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi počinitelji skladište drogu nakon čega su prvo- i drugoosumnjičeni provalili u jedan prostor i otuđili 49 kilograma droge koju su potom sva trojica prodavala na ilegalnom tržištu. Također se sumnja da su sva trojica osumnjičenika, nakon što je prvoosumnjičeni pribavio podatke o garaži u kojoj je pohranjena droga, došli do garaže i počeli je obijati, u čemu nisu uspjeli, nakon čega su uhićeni. U garaži se u nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku te je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu za gore navedena kaznena djela.

Također, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka, priopćilo je danas Ravnateljstvo policije.

Nakon toga oglasio se i USKOK.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1996., 1996., 1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganja u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osnovano se sumnja da je I. okr., od studenoga 2022. do 3. prosinca 2023.u Zagrebu, kao policijski službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, u cilju pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi dolazio do saznanja o mjestima na kojima pojedini počinitelji kaznenih djela sakrivaju drogu. Potom je navedene klasificirane podatke I. okr. neovlašteno prenosio II. i III. okr., a oni su zajednički i dogovorno, na temelju tih podataka pripremali provale u te objekte s ciljem da uzmu i za sebe zadrže skrivenu drogu vrijednosti veće od 100.000,00 eura, koju su preprodavali na ilegalnom narkotržištu.

Tako je I. okr., nakon što je provodeći kriminalističko istraživanje došao do saznanja gdje osumnjičenici kriju drogu, prenio taj podatak II. okr., a potom su I. i II. okr. zajedno provalili u garažu na zagrebačkom području iz koje su otuđili oko 40 kilograma marihuane i oko devet kilograma hašiša. Zatim su I., II. i III. okr. navedenu drogu preprodavali na ilegalnom narkotržištu.

Također je I. okr. u okviru obavljanja policijske službe saznao da je u jednoj garaži u Zagrebu pohranjena neutvrđena količina droge koji podatak je prenio II. i III. okr., nakon čega su I., II. i III. okr., s ciljem da uzmu i za sebe zadrže drogu radi daljnje preprodaje, 3. prosinca 2023. došli do garaže i započeli s obijanjem lokota u čemu nisu uspjeli. U garaži se u više sportskih torbi nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje. Nakon toga su okrivljenici uhićeni.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, stoji u priopćenju USKOKA. Također je određeno da je ova istraga trajna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE