20 C
Čakovec
Četvrtak, kolovoz 6, 2020

Nacionalni stožer objavio: U posljednja 24 sata imamo 57 novih slučajeva zaraze

vili beroš
Vili Beroš, Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Broj trenutno oboljelih, aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj danas ima ukupno 842. Od njih su 93 pacijenta na bolničkom liječenju, a četvero je na respiratoru.

* Koronavirus dosad potvrđen kod 3151 osoba

* Oporavilo se 2183 ljudi

* Zabilježeno 113 smrtnih slučajeva

U protekla 24 sata zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 842.

Među njima je 93 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Nema preminulih.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je u subotu da je brine porast broja oboljelih u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, dodavši međutim da se uz pridržavanje propisanih mjera situacija može držati pod kontrolom. “Među oboljelima u susjednim državama je puno hrvatskih državljana i zaraza je u Hrvatsku unesena većinom preko naših građana, državljana koji su bili u posjeti susjednim zemljama, a ne da su je donijeli ljudi koji žive tamo. Jako je važno da budu oprezniji da se ne kreću previše među rizičnim skupinama, kazala je Markotić.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3094 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 113 umrlo, a 2183 se oporavilo.

Ostavi komentar