Igor Bišćan kao izbornik stiže s mladom reprezentacijom u Čakovec, a u njoj je konačno opet jedan Međimurac

Dario Vizinger i izbornik Igor Bišćan Foto: NK Celje i Pixsell

Nakon dužeg vremena, ponovno će jedan međimurski igrač imati priliku da zaigra za U-21 reprezentaciju Hrvatske. Na spisku novog izbornika Igora Bišćana tako se našao Dario Vizinger (21), inače igrač slovenskog prvoligaša Celje i trenutačno najbolji strijelac Prve slovenske nogometne lige s 8 postignutih golova.

Zanimljivo da je Vizinger otišao također iz Rijeke u kojoj  koju je nedavno napustio kao trener Bišćan. Mladi napadač kod trenera Keka nakon juniora, nije dobio pravu priliku da zaigra za prvu ekipu. Najprije se kalio na posudbama, a nakon što je zapaženo odigrao za Rudar iz Velenja, napustio je Rijeku i s nepunih 20 godina, 26. siječnja 2018 godine potpisao za Celje.

Vizinger može igrati centralnog napadača, ali obje krilne pozicije. Njegova je cijena u posljednje vrijeme prema Transfermarktu porasla na zavidnih 500.000 eura.

Proslavljeni igrač i uspješan trener Igor Bišćan, koji je pred nekoliko dana imenovan je izbornikom Hrvatske U-21 2. listopada 2019. godine, Vizingera je odmah stavio na spisak U-21 reprezentacije koja će se inače za dolazeće dvije utakmice pripremati u Čakovcu.

Bišćan će kao izbornik debitirati na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, koju će mlada reprezentacija odigrati 11. listopada. Nekoliko dana kasnije, Bišćan će s mladim Vatrenima otputovati u San Marino na nastavak kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo 2021. Utakmica sa San Marinom na rasporedu je 14. listopada, objavio je HNS.

SPISAK IGRAČA:

Vratari: Adrian Šemper, Ivan Nevistić

Braniči: Borna Sosa, Domagoj Bradarić, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Boško Šutalo, Matko Zirdum, Marin Šverko

Veznjaci: Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Luka Hujber, Darko Nejašmić, Ivan Lepinjica, Mihael Žaper, Neven Đurasek

Napadači: Sandro Kulenović, Mario Ćuže, Antonio Marin, Ivan Dolček i Dario Vizinger.

Pretpozivi: Ivan Posavec, Borna Bogojević.

Ostavi komentar