Gimnastičar Tin Srbić osvojio olimpijsko srebro, čestitao mu i Filip Ude

HGS/Slobodan Kadić

Još jedno srebro u gimnastici na na preči, nakon Filipa Udea u Pekingu 2008. godine na konju s hvataljkama, Hrvatskoj sada s Olimpijskih igara donosi Tin Srbić. 

Tin Srbić na svojim je prvim Olimpijskim igrama, na preči, osvojio drugo srebro u hrvatskoj gimnastici nakon Filipa Udea u Pekingu 2008. godine. Tom prilikom Filip Ude uputio mu je čestitku.

– Od srca ti čestitam. Gledali smo, navijali i majstorski si to odradio. Službeno si postao legenda hrvatske gimnastike i hrvatskog sporta i želim ti samo da u tom osjećaju što duže uživaš, poručio je Tinu Srbići naš prvi srebrni olimpijac Filip Ude.

Tin je nakon nastupa i ocjene 14.900 preuzeo vodstvo, no ocjenom 15.066 novi olimpijski pobjednik postao je Japanac Daiki Hashimoto.

Tin Srbić rekao je kako je gledajući finaliste koji su prije njega počeli padati s preče osjećao nervozu i napetost, ali je ipak odlučio riskirati i ići sa startom 6.5. Rizik se na kraju isplatio.

– Osjećam se nevjerojatno, nesvjesno još svega ovoga. Najljepši trenutak u mojoj karijeri. U mom životu, ushićen je bio Tin Srbić.

Trener Lucijan Krce istaknuo je kako je jako ponosan na Tina koji se dobro snašao u cijeloj situaciji finala. Rekao je kako bi mu možda lakša vježba isto bila dovoljna za medalju, ali se držao dogovora i išao na sve ili ništa.

Medalju je posvetio svojoj prvo trenerici Svitlani Sergijenko koja je preminula, ali joj je najveća želja bila da Tin ode u Tokio.

Čestitkama se pridružio i predsjednik HGS-a Marijo Možnik koji je rekao da smo svjedoci povijesnog uspjeha hrvatskog sporta i da se nada kako će nas Tin uveseljavati s još puno sportskih rezultata.

 

Ostavi komentar