Đuro Horvat dobio hrvatskog Oskara – Nagradu UM za afirmaciju i promicanje univerzalnih vrijednosti života

Đuro Horvat
Đuro Horvat na dodjeli hrvatskog Oskara

Svečanost obilježavanja 25 GODINA EDICIJE ”UČINKOVIT MENADŽER / ZNANJE I VRIJEDNOSTI“ te predstavljanje knjige “DOBRA HRVATSKA / DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE – NAJBOLJI“, razgovor o vrijednostima i djelima te podjela prvih nagrada za afirmaciju univerzalnih vrijednosti, održala se na događaju pod nazivom HRVATSKO DOBRO NA DJELU, 13. studenog 2018., s početkom u 13 sati u Hotelu International.

Učinkoviti menadžer


Susret Hrvatsko dobro na djelu, kao veliki susret dobrih emocija, predstavio je dvadeset i peto, jubilarno izdanje Učinkovitog menadžera – knjige godišnjaka koja svake godine svoje mjesto pronalazi među 10.000 vjernih čitatelja. Knjiga koju hrvatska javnost ”voli javno”, 168 stranica koje svake godine promiču temeljne životne vrijednosti, poučavaju dobrom radu, uspjehu i sreći. Fenomen, institucija, ova jedinstvena izvorna hrvatska edicija svojim inspirativnim stručnim tekstovima, edukativnim pričama, karikaturama, mudrostima, citatima i poezijom odgaja generacije menadžera i zaposlenika od 1995. godine. Zahvaljujući svojem dodatku o društveno odgovornom poslovanju, postavila je temelje za širenje dobrih priča u tiskanom izdanju, ali i online na portalu www.odgovorno.hr. Deset je tisuća njezinih čitatelja, mnogo vjernih poslovnih partnera-korisnika.

Oscari

DODIJELJENE NAGRADE UM ZA AFIRMACIJU VRIJEDNOSTI I ZAJEDNIČKO DJELOVANJE

Kroz 25 godina UM je utjecao na stvaranje novih veza – i to ne samo onih profesionalnih. Kako bi se onim najvjernijim čitateljima i partnerima iskazala zahvalnost, dodijeljena je nagrada UM za afirmaciju vrijednosti i plodnu poslovnu suradnju, i to ukupno 21 nagrada za:

  1. 10 do 15 godina zajedno: BOMARK GRUPA – od 2009., ERGO-NET d.o.o. – od 2009, TEHNIX d.o.o. – od 2007., VIESSMANN d.o.o. – 2008.

  2. 15 do 20 godina zajedno: ALARM AUTOMATIKA d.o.o. od 2001., HRVATSKO DRUŠTVO ZA KVALITETU – od 2006., HEMCO d.o.o. – od 2006., HERMES-ŠUŠNJIĆ d.o.o. – od 2002., OMV-INDOIL d.o.o. – od 2006., PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d. – od 2002., SANTAJ PLASTIKA d.o.o. – od 2003., ŠIRBEGOVIĆ INŽENJERING d.o.o. – od 2007., TURISTHOTEL d.d. – 2002., UNIKOMERC UVOZ d.o.o. – od 2002.

  3. 20 do 25 godina zajedno: EUROPLAKAT d.o.o. – od 1999., HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d. – od 1996., KONČAR d.d. – od 1996., KRAŠ d.d. – od 1996., STROJOPROMET d.o.o. – od 1996., TEKSTILPROMET d.d. – od 1996., VALAMAR RIVIERA d.d. – od 1997.

  4. NAGRADA SREBRNI UM za kreativan dizajnerski doprinos i uspješnu poslovnu suradnju: HEP OPSKRBA d.o.o.

  5. NAGRADA SREBRNI UM za afirmaciju vrijednosti, rast i trajnost UM-a: Autor s jakim pečatom na UM-a: Majda Rijavec, Predrag Zarevski, Velimir Srića, Mihovil Bogoslav Matković.

  6. PROMOTORI VRIJEDNOSTI UM-A kroz više organizacija („idemo njihovim dobrim tragovima“): Areta Čuturaš, Mr.sc. Ljubić Božidar, Hrvojka Kutle, Dr.sc. Ante Samodol

  7. NAGRADA SREBRNI UM za utemeljenje, afirmaciju vrijednosti, rast i trajnost UM-a: Goran Tudor.Đuro Horvat

NAGRADA SREBRNI UM za društvenu afirmaciju i promicanje univerzalnih vrijednosti života, Javne osobe: Đuro Horvat, Davor Rostuhar

Đuro Horvat, kao utemeljitelj-vlasnik uspješne eko-tvrtke, inovator i promotor humanog, socijalnog i moralnog kapitalizma istaknut je upravo zbog svojeg neizmjernog doprinosa hrvatskom socijalnom duhu , gospodarstvu i društvu uopće, dok je Davor Rostuhar, kao osoba prisutna u javnosti, promotor ljudske sreće, rada, učenja, humanosti i smisla, putnik koji u 20 godina prošao preko 100 zemalja, zamijećen zbog posebnog spajanja kultura.

DOBRU HRVATSKU DOKAZUJE SURADNJA 65 ORGANIZACIJA

Brojni oni koji su se prvotno okupili oko UM-a, zajedničkim su radom i naporima tijekom posljednje su godine opisali pozitivu Hrvatsku na 348 stranica knjige pod naslovom „DOBRA HRVATSKA / Društveno odgovorno poslovanje – NAJBOLJI/ Hrvatski doprinosi Globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a do 2030.“. Na stranicama ove knjige svoje primjere DOP-a prikazalo je 65 organizacija koje predstavljaju i najveći dio hrvatske predvodničke skupine na planu zalaganja za održivost i izlaganja pred javnošću. Prva, cjelovita knjiga u nas, prikazuje dosege DOP prakse pet zadnjih godina – kronika je, zapis ovog vremena Hrvatske. Izvorna originalnost i novost – knjiga je prvi hrvatski dokument koji izražava i zrcali usmjerenost hrvatske prakse s Globalnim ciljevima UN. Edicija će zadobiti posebno mjesto u riznici napora svjetske zajednice UN i Global compacta.

Publikaciju su imali čast predstaviti Goran Tudor, poduzetnik, menadžer, autor, utemeljitelj i urednik UM-a i knjige Dobra Hrvatska, Vali Marszalek, direktorica Global Compact mreža Hrvatska te Vladimir Petošić iz Spin Valis d.d.-a.

U dobrom društvu uspješnih i pozitivnih ljudi, susret Hrvatsko dobro na djelu pokazao je ono najbolje od Hrvatske.

Bogatom glazbenom i plesnom programu pridonijeli su Harfistički trio Čiković te veoma mladi steperi Lana Srića i Danijel Hrvaćanin. U razgovoru s onima koji svakodnevno rade na razvijanju dobrih praksi, potvrđeni su napori pojedinaca i pojedinki čiji se doprinosi ne vide samo u publikacijama UM i Dobra Hrvatska, već i na portalu www.odgovorno.hr kojeg također pomažu stvarati. Sigurno je kako se samo sinergijskim djelovanjem mogu stvarati nove, toliko potrebne, pozitivne promjene.

Izvor i foto: DOP Dobra Hrvatska

Ostavi komentar