Pojačani nadzor za Martinje: 23 prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju

alkohol
Ilustracija, Foto: Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 6. do 8. studenog 2020. na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu u sklopu dana „Martinja“.

– Utvrđena su 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 46 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 112 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,09 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa. Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača, priopćili su iz PU varaždinske.

Ostavi komentar