Novi detalji divljanja u bolnici: Prijetili bombom i smrću, uništili bolnički inventar…

Klinika za plućne bolesti Jordanovac
Klinika za plućne bolesti Jordanovac, Zagreb Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno četvoro hrvatskih državljana, odnosno dvije muške osobe  od kojih je jedna starosti 26 godina, a druga maloljetna, te dvije ženske osobe starosti 49 i 25 godina, zbog osnova sumnje u počinjenje tri kaznena djela prijetnji na štetu četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu i jednog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari na štetu spomenute zdravstvene ustanove.

Naime, u petak 25. siječnja 2019. godine u prostoriji bolnice, nakon smrti teško bolesnog člana obitelji, 26-godišnjak i maloljetnik su uništavajući inventar bolesničke sobe ujedno uputili i prijetnje smrću medicinskim djelatnicima. U svemu tome im se pridružila i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila bacanjem bombe, a ostalim medicinskim djelatnicima upućivala ozbiljne prijetnje po njihov život, dok je mlađa žena starosti 25 godina uz upućene prijetnje smrću medicinskim djelatnicama, s dijelom prethodno uništenog inventara bolnice, udarila jednog od liječnika.

Osim navedenog, navedene osobe se sumnjiče i da su na štetu zdravstvene ustanove oštetile stakla na ulaznim dvokrilnim vratima i prozoru, te televizor u bolesničkoj sobi.

Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, pretražena je kuća u kojoj žive osumnjičeni, pri čemu nisu pronađena minsko – eksplozivna sredstva kojima se prijetilo.

Maloljetnik, te dvije ženske osobe, predani su danas, 26. siječnja 2019. godine pritvorskom nadzorniku uz podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem  pronalaska 26-godišnjaka, ali i utvrđivanja drugih kaznenih djela na štetu zdravstvenih djelatnika odnosno medicinskog osoblja.

Ostavi komentar