Braća Pivac u čijem sastavu je i Vajda otvorili novu pršutanu najveću u JI Europi

pršutana Braće Pivac
Premijer Andrej Plenković obišao je novu pršutanu Braće Pivac blizu Vrgorca

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zastupnik u Hrvatskom saboru Branko Bačić, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić posjetili su danas novoizgrađeni pogon za proizvodnju trajnih suhomesnatih proizvoda Grupe Pivac u Gospodarskoj zoni Ravča kod Vrgorca. Nakon obilaska pogona održan je sastanak s Ivicom Pivcem, predsjednikom Uprave Mesne industrije Braća Pivac te Nevenom Pivcem i Miljenkom Pivcem, članovima Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

-Zahvaljujem gospodinu Ivici Pivcu koji nam je danas predstavio novi pogon, najveću pršutanu u ovom dijelu Europe. To je sjajna investicija blizu Vrgorca i jedan od načina kako ova Grupa, koja posluje i u Karlovcu u PPK i u Čakovcu u Vajdi te obuhvaća posljednju investiciju u Krašu u Zagrebu i sveukupno zapošljava gotovo 4.500 ljudi, kazao je premijer Plenković.

Pivac već godinama čvrsto drži poziciju lidera u proizvodnji pršuta na hrvatskom tržištu, a više od 120 milijuna kuna vrijedna investicija u izgradnju novootvorene moderne pršutane površine 10.500 četvornih metara i ukupnog kapaciteta 4500 tona dat će novi zamah i dodatno proširiti kapacitet proizvodnje Dalmatinskog pršuta.

– Kapacitet nove pršutane, najveće ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj jugoistočnoj Europi, iznosi preko 300.000 komada pršuta i 2500 tona pancete, pečenice i buđole. Osim povećanja proizvodnih kapaciteta, nova pršutana omogućit će Grupi Pivac bolje pozicioniranje na tržištu, a dugoročno i značajniji iskorak na europsko tržište, poručio je Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

 

Ostavi komentar