Varaždinski kandidati: Ilčić prozvao Habijana da ne živi demokršćanski

Ladislav Ilčić
Ladislav Ilčić

Bit će zanimljivo gledati polemiziranje kandidata za gradonačelnika Varaždin, a polemika se zahuktala već danas.

Hrastov kandidat za gradonačelnika Varaždina Ladislav Ilčić danas je u Zagrebu kazao da podnosi ostavku na mjesto posebnog savjetnik za ljudska prava potpredsjednika Vlade Davora Ive Stiera, a govorio je i zašto njegova stranka nije išla s HDZ-om u Varaždinu.

– Da nam se sviđa kandidat HDZ-a mi bismo išli s njim. Ali u Varaždinu, stranka koja se poziva na demokršćanstvo ima kandidata koji živi potpuno suprotnim načinom života. Nisam mogao ostati i podržati HDZ-ovog kandidata, nisam htio”, kazao je Ilčić aludirajući na Damira Habijana, predsjednika varaždinskog HDZ-a i njihovog kandidata za gradonačelnika, piše N1.

Ipak, Ilčić nije pojasnio na što konkretno misli.

Isti mediji od Habijana nije dugo čekao komentar.

– Meni su na prvom mjestu Varaždinke i Varaždinci i da grad izvučemo iz loše situacije u kojoj se nalazi već godinama. Gospodina Ilčića niti poznam niti me ne zanima. Ne znam zašto bi njega zanimalo nešto o meni. Neka mu je sa srećom. Ako se odnosi na odlazak na misu… Jesam vjernik, ali to je isto osobna, ne želim to isticati stvar. Jesam li sam svaku nedjelju na misi? Nisam, ali to ni ne karakterizira tko je kakav vjernik.  Mislim da bi Ilčić mogao malo više slušati papu Franju, mnogo toga bi mu bilo jasnije – kazao je Habijan.

Ilčićevo prozivanje Habijana na osobnoj razini već su osudili neki političari.

Ostavi komentar