Preminuo 15-godišnjak u Puli, roditelji ga tri mjeseca nisu odveli liječniku

Foto: MUP

Strašna tragedija šokirala je Pulu, ali i cijelu Hrvatsku. Zbog zanemarivanja od strane roditelja, u Puli je preminuo dječak (15) koji je bio bolestan tri mjeseca.

Policija je utvrdila kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava i to zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja čime su prouzročili smrt djeteta.

Dojavu iz pulske bolnice o smrti djeteta, PP Pula-Pola primila je u poslijepodnevnim satima u srijedu 29. rujna.

Unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku pa se djetetu zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, dok su osumnjičeni tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć. Onda je dijete prevezeno u pulsku bolnicu gdje je, nažalost, preminulo.

Tri mjeseca dijete se loše osjećalo te gubilo na kilaži

U posljednja tri mjeseca dijete se loše osjećalo, gubilo na kilaži, no roditelji ga nisu odveli u bolnicu sve do kada mu se zdravlje nije znatno pogoršalo i kada je, nažalost, za dijete bilo prekasno, piše Dnevnik.hr.

Obitelj nije bila poznata sustavu socijalne skrbi. Majka je danas oko 17:00 dovedena na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a nakon nje će biti ispitan i otac.

Ostavi komentar