FOTO: Tri slikarice sanjivih motiva

Izložba slika Tri slikarice obuhvaća djela Nede Horvat, Ljubice Dragović i Emilije Horvat koja su izložena u Zgradi Scheier a moći će se razgledati kroz mjesec listopad.

Sve tri slikarice u svom radu preferiraju iste motive kao što pejzaž, mrtva priroda, ljudi u različitim okruženjima ali i apstrakcija. Izražavaju se u različitim tehnikama a ponajviše ulje na platno ali isto tako im nije strano raditi u akvarelu, pastelu, akrilu ili u nekoj drugoj slikarskoj tehnici. Ljubica i Emilija djeluju zadnjih desetak godina dok se Neda izražava na svoj naćin dvadesetak godina i sve tri u tom vremenu u svojim radovim pokazuju konstantni napredak. Ovom prilikom se predstavljaju svojim izborom slika kroz različite tehnike i načine izričaja. Svaka od njih stvara svoj vlastit prepoznatljivi potpis tako da uvijek možemo znati o kojoj je od autorica rijeć.

Ljubica je prepoznatljiva sa svojim slikama koje prikazuju ljude u prostoru konkretno dame kako šeću gradu sa kišobranima ali isto tako zna izraziti osjećaje kroz apstrakciju dok kod Nede imamo već jako prepoznatljivi stil crtanja i slikanja Grada Čakovca ali i morskih motiva. Emilija u svojim radovima prikazuje širinu stvaranja od pejzaža, mrtve prirode pa sve do apstrakcije koja je puna energije.

Na ovoj izložbi možete uživati u raskoši stvaranja slikarica koje još puno mogu
kroz svoje radove ponuditi likovnoj publici .

NEDA HORVAT
Rođena je 1954. godine u Varaždinu, a diplomirala je 1979. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u klasi profesora Vanište gdje razvija svoje crtačke vještine. U Čakovec seli 1981.godine gdje i danas živi i radi u struci. Slikanjem se aktivno bavi od 2000. godine od kada je ujedno i član Likovnog udruženja Čakovec. Uključuje se sa svojim radovima na grupne izložbe udruženja, a često sudjeluje i na likovnim kolonijama.

LJUBICA DRAGOVIĆ
Rođena je 1960.u Maloj Subotici, živi u Savskoj Vesi. Slikanjem se bavi od 2010.od kada je i članica Likovnog udruženja Čakovec. Izražava se u različitim tehnikama kao što su akvarel, akril, suhi pastel i ulje na platnu. Često sudjelujem na likovnim kolonijama koje znaju biti i humanitarnog karaktera.

EMILIJA HORVAT
Rođena je u Donjoj Dubravi, a od mladih dana živi u Čakovcu. Diplomirala je ekonomiju i radila na poslovima financija sve do 2010. kada je otišla u mirovinu. Većinu svog slobodnog vremena koristi za uživanje i odmaranje uz crtanje i slikanje. Kako je htjela više znati o tehnikama i načinima crtanja i slikanja polazi edukativne radionice i proučava literaturu. Od motiva odabire pejzaže, ljudski lik, mrtvu prirodu i apstrakciju. Od tehnika voli stvarati u tehnici ulja na platnu, akril, suhi pastel, akvarel i sl. Članica je Likovnog udruženja Čakovec.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar