PLIVANJE: Na otvorenom prvenstvu Hrvatske plivača s invaliditetom nastupio i PK Vidra Varaždin

Split Croatia open 2019
Split Croatia open 2019

Proteklog vikenda, 23. i 24. veljače u Splitu u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Plivačkog kluba Cipal, Športskog saveza invalida Grada Splita i Plivačkog kluba Mornar provelo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske plivača s invaliditetom; Croatia open Split 2019 na kojem je nastupilo 102 plivačice i plivača iz 20 klubova iz Austrije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH.
Iz Plivačkog kluba Vidra Varaždin nastupile su Brunela Hrženjak, Sabina Kušter i Jakša Mislović. Brunela Hrženjak s Down sindrom u kategoriji C21 kao juniorka zauzela je 2 prva mjesta na 50 m i 100 m prsno te jedno treće mjesto na 50 m leđno. Sabina Kušter sa skraćenom desnom bedrenom kosti kao juniorka u kategoriji SB9 zauzela je 2 prva mjesta na 50 i 100 m prsno, te u kategoriji S 10 3 prva mjesta na 100 m slobodno, 50m i 100 m leđno.
Jakša Mislović s dijagnozom cerebralna paraliza kao junior u kategoriji SB6 zauzeo je prvo mjesto na 50 m prsno te u kategoriji S6 prvo mjesto na 50 m leđno. Iako nažalost zbog bolesti i operacije u Split PK Vidra Varaždin nije došao u punom sastavu, Brunela, Sabina i Jakša su pokazali da smo na pravom putu da na sljedećem natjecanju u travnju u Zagrebu budemo još brži, jači i izdržljiviji.

izvor: PK Vidra Varaždin

Ostavi komentar