Festival plivanja Dubrava Open

Zajednička foto na kraju natjecanja
Zajednička foto na kraju natjecanja

Prvi Međunarodni festival plivanja za osobe s invaliditetom u organizaciji PK Dubrava u subotu 7. prosinca 2019. u Zagrebu na Bazenima Svetice okupio je natjecatelje iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke i Turske.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji Varaždinski PK Vidra predstavljali su Nikola Kosec, Sabina Kušter, Ema Cesar i Mirna Roginek kojoj je to ujedno bilo i prvo natjecanje u životu. Novopečena Vidra Mirna Roginek uspješno je startala u natjecateljski svijet plivanja zauzevši 12. mjesto u apsolutnoj kategoriji i  8. mjesto kao juniorka na 50m prsno.

Također svježa Vidrašica sa velikim plivačkim potencijalom Ema Cesar na svome drugom plivačkom natjecanju plivala je dvije trke; 50 m slobodno i 50 m prsno,  na 50 m slobodno popravila je svoje najbolje vrijeme za 5 sekundi te zauzela 8. mjesto u apsolutnoj kategoriji  te 5. mjesto kao juniorka. Na startu 50 metara prsno ispale su joj naočale, ali to je nije spriječilo da hrabro odpliva trku do kraja čime je  popravila svoje najbolje vrijeme za 4 sekunde te zauzela 6. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto u kategoriji juniorki.

Talentirana Sabina Kušter plivala je tri trke; 50 i 100 m slobodno te 50 m leđno i u sve tri trke popravila svoja najbolja vremena te zauzela visoka mjesta; na 50 m leđno zauzela je 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto u kategoriji juniorki, na 50 m slobodno zauzela je 6. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto kao juniorka, najuspješnija je bila na 100 m slobodno gdje zauzela 5. mjesto u apsolutnoj kategoriji te broncu na kao juniorka.

Najuspješniji Vidraš u 2018. i 2019. godini, ujedno i najbolji sportaš s invaliditetom Grada Varaždina za 2018. godinu Nikola Kosec ponovno je potvrdio svoj ogroman plivački talent, od 4 starta na 50 i 100 m slobodno te 50 i 100 m leđno; osvojio tri medalje;  na 100 m leđno zauzeo je 10. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto u kategoriji juniora, na 50 m slobodno zauzeo 16. mjesto u apsolutnoj kategoriji te 4. mjesto kao junior, na 100 m slobodno zauzeo 9. mjesto u apsolutnoj kategoriji te  broncu kao junior, najuspješniji je bio na 50 m leđno gdje je uzeo broncu u apsolutnoj kategoriji  te srebro kao junior.

Nastupom na Dubrava Openu Varaždinske Vidre u pratnji trenera Antonia Jerešića uspješno su završile natjecateljsku sezonu 2019., dobili smo smjernice za rad i motivaciju za pripremu za plivačku sezonu 2020,,  prvo natjecanje nam je već u veljači u Splitu dok Nikola Kosec Novu Godinu započinje sa pripremama za  2. Trisome igre za sportaše sa Down sindromom koje se održavaju od 31.ožujka do 7.  travnja 2020. u Antalya u Turskoj.

izvor: PK Vidra Varaždin

Zajednička foto sa početka natjecanja
Zajednička foto sa početka natjecanja

Ostavi komentar