Oprezno: U tijeku su opsežni radovi na trasi autoceste A4 Goričan-Zagreb

autocesta
Ilustracija

Hrvatske autoceste imaju radove na dijelu autoceste A4 Goričan-Zagreb.

– Radovi na autocesti A4 između 26+600 km i 31+100 km. Za sav promet zatvoren je kolnik između čvora Ludbreg i čvora Varaždin, u smjeru Zagreba. Promet je preusmjeren i vodi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Goričana. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Predviđeno trajanje radova je od 25.09.2018. godine u 08:33 do 05.11.2018. godine u 17:00 – objašnjeno je na internetskoj stranici HAC-a.

U tijeku su opsežni radovi na trasi autoceste A4, na dionicama Sveta Helena-Breznički Hum i Goričan-Varaždin. Riječ je o obnovi gotovo 40 kilometara spomenute dionice o čemu je nedavno u Hrvatskom saboru pitanje resornom ministru Olegu Butkoviću postavio saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak, pišu varaždinske-vijesti.hr.

U odgovoru stoji kako su radovi vrijedni više od 100 milijuna kuna i kako bi uz povoljne vremenske uvjete mogli biti okončani do kraja idućeg mjeseca.

– Raduje još jedno ulaganje središnje vlasti na području Varaždinske županije. Ovoga puta radi se o obnovi dviju dionica autoceste A4 koje se većinom nalaze na području naše županije. Riječ je o sanaciji autoceste u duljini 40 kilometara na dionicama Sveta Helena-Breznički Hum i Goričan-Varaždin zbog oštećenog i dotrajalog kolnika. Sanacija je vrijednosti 108,3 milijuna kun, a sredstva su osigurale Hrvatske autoceste – pojasnio je Stričak nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković odgovorio na njegovo zastupničko pitanje.

O investiciji u autocestu govorio je i međimurski HDZ, odnosno saborska zastupnica Sunčana Glavak na posljednjoj konferenciji za medije. Radi se o ulaganju u novi čvor kod GP Goričan II kako bi se revitaliziralo područje odmorišta uz stari granični prijelaz.

Ostavi komentar