Breznički Hum: 1,5 milijun kuna za asfaltiranje cesta i uređenje groblja

hum1
Foto: Brzi mediji

U općini Breznički Hum u tijeku je provedba dvaju projekata, čiji se završetak očekuje krajem ove odnosno početkom iduće godine, ovisno o vremenskim prilikama.

– Prvi se projekt odnosni na uređenje mjesnog groblja u Brezničkom Humu gdje ćemo urediti još neuređene ograde i staze, a plus toga uredit ćemo i okoliš mrtvačnice na način da popločimo potrebno tlo i asfaltiramo parkirališni prostor kako bismo tom važnom mjestu donijeli potrebnu urbanu razinu. Vrijednost projekta iznosi više od 600 tisuća kuna a financira se iz sredstava Europske unije s oko 400 tisuća kuna dok ćemo ostatak od 200 tisuća namiriti iz vlastitih sredstava, ističe brezničkohumski načelnik Zoran Hegedić.

Za taj je projekt provedena javna nabava, izabrani su izvođači koji su se javili na natječaj, a radovi su ovih dana obustavljeni radi blagdana Svih svetih te će se nastaviti poslije blagdana ovisno o vremenskim prilikama i uz poštivanje rokova.

Drugi se projekt odnosni na izgradnju ceste u Šćepanju, točnije na trima zasebnim odvojcima prema zaselcima Vrbanci – Pofuki – Mlinareki, sveukupne dužine 1200 metara.

– Ovdje je riječ je o uređenju kolnika i rubnog dijela tih cesta uz kolnik čime će ujedno biti riješeno pitanje uređenja bankina i problem odvodnje slivnih voda. Novac za ovaj projekt dijelom je osiguran iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a dijelom iz općinskog proračuna ukupnog iznosa oko 600 tisuća kuna s rokom dovršetka radova do kraja tekuće godine, govori načelnik Hegedić.

Također napominje kako je u planu još jedan projekt koji se odnosi na zamjenu postojećeg dotrajalog krovišta grobne kuće na mjesnome groblju u Brezničkom Humu, čijim bi dovršetkom adekvatno bio uređen prostor mjesnoga groblja. (ag)

hum8
Groblje Breznički Hum
hum7
Groblje Breznički Hum
hum4
Mlinareki – Kičini
hum5
Kičini
hum3
Pofuki
hum2
Šćepanje
hum6
Iznad Brezničkog Huma

Foto: Brzi mediji

Ostavi komentar