Vinogradarstvo i vinarstvo Židov

Vina Židov
Železna Gora 1
Štrigova
T: 040/851-345
M: 091/5050-687
E: [email protected]


Vino u ponudi
pušipel, sauvignon, chardonnay, rizling rajnski, muškat žuti


Najnagrađivanija vina

muškat žuti


Vino ponos kuće

muškat žuti


Dodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Individualni posjeti (uz najavu)
Posjeti grupa (uz najavu)

Spoj tradicije, iskustva i znanja stvara vrhunska vina


Tamo na Međimurskoj vinskoj cesti gdje se Železna Gora spaja sa Svetim Urbanom nalazi se imanje najpoznatije međimurske vinarske obitelji Franje Lebara, na kojem se nalazi vinska kuća njegove kćerke Jasne i supruga Milana Židova, mladih vinogradara i vinara, koji su objeručke prihvatili činjenicu da su nasljednici velikog vinara Franje, vinskog viteza i uspješnog vinogradara.
Milan i Jasna uzgajaju vina na poseban način, s jedinim ciljem: imati vrhunsko vino bez obzira na količinu, iz čega je iznjedrena zavidna kvaliteta njihovih brojčano nevelikih sorti vina. Muškat žuti, rizling rajnski, sauvignon, pušipel, chardonnay i šipon sorte su grožđa koje uzgajaju na probranim vinogradarskim površinama i iz njega na osnovu bogate Lebarove obiteljske tradicije te iskustva i znanja stvaraju vina iznimne kakvoće, gdje muškat žuti i sauvignon zauzimaju najviše mjesto.
Svako svoje vino ponude u vođenim degustacijama u podrumu ili kušaonici s dvadesetak sjedećih mjesta, a često puta na otvorenom pod brajdama ili u voćnjaku pokraj vinograda. Ljepota brijega i okolice, Milanove lovačke priče i ukusna vina razlog su zbog kojih se k njima dolazi ne samo jedanput, nego uvijek iznova.
Vina obitelji Židov prepoznali su i ocjenjivači na mnogim izložbama i sajmovima vina, gdje su dobila najviša priznanja, a Muškat žuti berbe 1993. nosi naziv – najbolje hrvatsko vino.
Vrata njihova podruma za svakog gosta uvijek su otvorena, kao i njihova srca, a posebno za Urbanovo, Martinje i Vincekovo.

Ostavi komentar