Pjenušci DGA Pjenušci

DGA PJENUŠCI d.o.o.
Banfi 84
40312 Štrigova
M: 091/601-6022
E: [email protected]


Vino u ponudi
pjenušavo vino “Sibon”


Najnagrađivanija vina

Sibon


Vino ponos kuće

Sibon


Dodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Individualni posjeti (uz najavu)
Posjeti grupa (uz najavu)

Božansko uživanje u pjenušcu


U mjestu Banfi iznad Štrigove, na brijegu s kojeg se pogled proteže na prekrasne slovenske i mađarske brežuljke, smještena je vinska kuća DGA PJENUŠCI. S radom smo započeli 2011. godine i bavimo se proizvodnjom pjenušavih vina. Proizvodnju baziramo na klasičnoj metodi dozrijevanja u boci, prilikom čega naši pjenušci na kvascima dozrijevaju najmanje 18 mjeseci.
Naš pjenušac nosi naziv “Sibon”, a sve zbog legende prema kojoj su Napoleonovi vojnici za vrijeme svojih vojnih pohoda, prilikom boravka na našim područjima, pili vino sorte moslavac, za koje su govorili “C’est si bon”, što u prijevodu s francuskog znači “Tako je dobro”. Sukladno tome, moslavac je u našim krajevima dobio naziv šipon, a budući da je upravo ta sorta bazno vino našeg pjenušca, nadjenuli smo mu ime “Sibon”.
Sibon je prvi pjenušac iz međimurskog vinogorja proizveden u potpunosti od baznog vina sorte šipon, a već spomenutom klasičnom metodom dozrijevanja u boci postigli smo da vino svojom izraženom svježinom i lijepom svijetložutom bojom našem pjenušcu podari izvrsnu kvalitetu, pitkost te profinjenost i harmoničnost okusa.
Svakoga koji dođe u naš podrum spremni smo upoznati s čarima i ponekom tajnom proizvodnje pjenušavog vina, a posjetitelji mogu razgledati i mladi nasad vinograda posađen ručnom tehnikom sadnje na foliju, što smo učinili prvi u ovoj regiji. Upravo će taj nasad biti baza naše buduće ekološke proizvodnje pjenušavih vina.
Sibon preporučujemo piti ohlađen na 6 do 8 ˚C, a najsnažnije se sljubljuje s jelima izvorne međimurske kuhinje.

Ostavi komentar