Vinarija obitelji Borisa Novaka

Vinarija Novak
Banfi 201
40312 Štrigova
T/F: 040/851-209
M: 091/1242-581
E: [email protected]Vino u ponudi
pušipel, graševina, rizling rajnski, chardonnay, sauvignon, muškat žuti, silvanac zeleni, crni pinotNajnagrađivanija vina

muškat žuti, graševina, chardonnayVino ponos kuće

muškat žuti, graševinaDodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Ponuda hrane (uz najavu)
Individualni posjeti
Posjeti grupa

Vinski hram s najboljom graševinom i tiblicom


Gdje se spajaju ljutomersko-ormoške podzemne stijene, na kojima izrastaju najbolja vina u ovom dijelu Europe, nalaze se i vinogradi Danice i Borisa Novaka iz Banfija. Moderan, prostran i lijep vinski hram te gospodarstvo i obiteljska kuća pak se nalaze na vrhu brijega Banfija, pedesetak metara od hrvatsko-slovenske granice. Ova mlada vinarija u vrlo kratkom vremenu izrasla je među najbolje u regiji i stalno bilježi rast, kako u podizanju novih vinograda, tako i u stvaranju kvalitetnih i vrhunskih vina. Graševina je sorta kojom se ponose i koja ima najviše pristalica u više varijanti, i slobodno se može reći kako gosti u lokalima diljem Hrvatske pitaju za Borisovu graševinu. Pored takve vrhunske graševine ističu se još i izvrsni chardonnay, pušipel, rizling rajnski, sauvignon i crni pinot, vina koja će zadovoljiti ukus najprobranijih potrošača. Novakovi kažu kako ih je graševina proslavila, ali ništa za njome ne zaostaju izvanredno dobar muškat žuti i sauvignon, vina koja se ističu umjerenom sortnom aromom i svježinom te božanskim okusom. Sva ova vina stvaraju se u najmodernijim podrumima te starinskom podrumu u kojemu najbolja vina dozrijevaju i dobivaju okus izvornoga međimurskog vina.
Pokraj vinskog hrama nalazi se kušaonica s oko 50 sjedećih mjesta. Kako bi zadovoljstvo bilo potpuno, Danica i Boris te sin Martin svakog gosta posluže mesom z tiblice, sirom s vrhnjem i turošom, a po narudžbi pripreme dogovoreno jelo. Ljudima nikada nije dosta Borisovog i Daničinog vina, pa dolaze iznova, ili pak sa sobom ponesu par butelja da se nađe dok se iznova ne zapute na Banfi ili pak im Boris dopremi po narudžbi na prag njihovog doma.

Ostavi komentar