Vinarija obitelji Alojza Novaka

Vinogradarstvo i podrumarstvo Alojza Novaka
Sveti Urban 62, Štrigova
T: 040/830-225
M: 091/789-1250
www.vina-alojznovak.com
E: [email protected]Vino u ponudi
sauvignon, pinot bijeli, graševina, silvanac zeleni, Urbanska kap – mješavina sortiNajnagrađivanija vina

sauvignon, pinot bijeli, pušipel, graševinaVino ponos kuće

sauvignonDodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Individualni posjeti (po dogovoru)

Dvjestogodišnja tradicija kakvoće i dobrote


Na brijegu Kozlovčaku, jednom od najpoznatijih i najtajnovitijih štrigovskih brjegova, gdje su počeci urbanskih vinograda, nalazi se imanje obitelji Alojza Novaka, koja stvara posebno kvalitetna vina na tradiciji koja seže u 1814. godinu. Takva se dugačka tradicija mora posebno cijeniti jer je dokaz konstantnog ulaganja i jedne priče koja se prenosila iz generacije u generaciju, stoga je njezina vrijednost neprocjenjiva.
Kod Novakovih je vino zakon i svetinja te se ono stvara, čuva i toči s posebnom pažnjom, dajući i vinu i gostu dužno poštovanje.
Stoga i ne čudi da je ova vinska kuća do sada dobila najviše nagrada i priznanja na izložbama i sajmovima vina, a sve pohvale izrekli su oni koji k njima dolaze kušati i kupiti vino i iznova se vraćaju, ali s prijateljima i rodbinom, te tako broj potrošača Novakovih vina dobiva nove pristalice. Sauvignon, rizling rajnski, traminac, graševina, moslavac, pušipel, pinot i poglavito Urbanska kap vina su koja se nude i koja su sva odreda ponos kuće. Autohtoni međimurski specijaliteti šlag su na tortu i poziv za novi dolazak, za novu radost ispijanja njihovih najboljih vina, što možete učiniti svaki dan jer uvijek je netko od obitelji kod kuće spreman za gosta i kupca. A koliko tek Alojz povijesnih dogodovština zna ispričati o svojem lijepom kraju i vinima pred jedinstvenim kipom svetog Urbana, zaštitnika vinogradara! Sve to poziv je i razlog da navratite k njima, opustite se i provedete nezaboravni dan uz vrhunska vina, ukusne međimurske delicije i ljubazne domaćine!

Ostavi komentar