Brza pita od jabuka

Brza pita od jabuka zahvalna je za izradu u svim godišnjim dobima, a osobito u hladnijim jesenskim i zimskim mjesecima. Kad poželite nešto slatko, a nemate odviše vremena za izradu kolača, uvijek će vam dobro doći recept za pripremu brze pite od jabuka.

Sastojci:
• 1 šalica griza (šalica sadržine oko 3 dcl)
• 1 šalica oštrog pšeničnog brašna
• 1/2 šalice šećera
• 1 prašak za pecivo
• 1 vanilin-šećer
• 6 jabuka (većih)
• cimet
• maslac

Priprema:
Mjerna jedinica je šalica od 2 dcl ili čaša od jogurta, odnosno ono što ste vi odredili kao prikladnu mjeru. Postupak pripreme kreće tako što u visoku posudu sipate šalicu brašna, šalicu griza te pola šalice šećera. Zatim dodajte jedan prašak za pecivo i jedan vanilin-šećer. Sve sastojke lagano promiješajte.

Lim za pečenje namažite tanko maslacem pa na to posipajte smjesu od brašna, griza i šećera. Sloj ne treba biti debeo. Na to naribajte obilnu količinu jabuka (ne treba ih cijediti). Jabuke po želji možete posipati cimetom. Potom preko jabuka posipajte suhi dio smjese i tako redajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke.

Prije nego pitu stavite peći, po kolaču naribajte maslac. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pitu pecite oko 40 minuta. Kolač se može servirati odmah dok je pečen i još topao ili pak kad se ohladi. Uz njega se može servirati kuglica sladoleda, žličica marmelade od borovnice i sl. U slast!

> Vanilin kiflice

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE