26.1 C
Čakovec
Petak, 1 rujna, 2023

Najslasniji kolač na festivalu napravila je Marija Toplek

Udruga za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca i ove je godine organizirala, sada već 7. po redu festival međimurskih slastica “Bakini kolači”.

Festival je bio izložbenog, prodajnog i natjecateljskog karaktera, a prijavljeni kolači obavezno su morali sadržavati dva sastojka – mak i šljivu, objavljuje Grad Čakovec.

Ukupno je ove godine žiri u sastavu Slađana Herman i Marija Borković ocjenjivao 23 kolača, među kojima je najbolji imala Marija Toplek, članica Udruge žena za očuvanje kulturne baštine „Zlatne ruke” Čakovec, druga je bila Ana Mikec iz Udruge žena „Priločko srce” iz Preloga, dok treći Stanislav Trstenjak. 

U atriju Starog grada, uz manifestaciju Jesen u gradu Zrinskih okupio se velik broj kako udruga, tako i posjetitelja te gostiju, a festival je uz domaćinstvo predsjednika udruge Franju Soldata razgledala i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini“Festival smo u Čakovcu jedva dočekali, što je vidljivo prema broju posjetitelja i degustatora. Bakini kolači pokazali su pravo bogatstvo našeg kraja, u mudrosti, kreativi i organiziranosti naših vedrih te nasmijanih žena i muškaraca. Svaka čast organizatorima i svim sudionicima, ali i hvala na činjenici da su s nama podijelili svoje recepte, obiteljsku ili tradiciju pojedine međimurske općine i divne delicije”, rekla je pritom čakovečka gradonačelnica i pozvala sve one koji još nisu da se pridruže čakovečkoj jesenskoj manifestaciji koja se održava još u nedjelju, 25. rujna.

Spomenimo kako su se za ugodnu međimursku atmosferu u atriju svojim izvedbama pobrinuli članovi KUD-a Mačkovec.  

Foto: Grad Čakovec

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE