Domaći klipići u međimurskoj kuhinji i tradiciji zauzimaju posebno mjesto.
Zbog svog finog okusa, mekoće, prhkoće i specifičnog simpatičnog izgleda, neizostavni su kao zalogajčić na druženjima, a gode i nakon ukusnog domaćeg ručka.
Postoji mnogo recepata za njihovu pripremu, ali u razgovoru sve češće susrećemo zabavan fenomen da klipići dobivaju ime po kuharici koja ih je ispekla, pa nerijetko nailazimo na nazive kao što su Marijini klipići, Aničini klipići ili Jožekovi klipići i točno se zna o kojim je klipićima riječ.
Razlog tome je što svaka kuharica ili kuhar, u samu izradu uključuju vlastite male tajne, što ih čini prepoznatljivima i nezamjenjivima.
U ovom broju, predstavljamo “Milenine klipiće”, koje je za nas ispekla Milena Radiković (41) iz Žabnika.
Cijeli članak donosimo u tjedniku Međimurske novine koje možete kupiti na prodajnim mjestima od petka, 12. svibnja.