Međimurska zlevanka – recept za savršen međuobrok, doručak ili večeru!

zlevanka

Zlevanka je tradicionalno međimursko jelo koje se priprema i u drugim sjevernim krajevima Hrvatske pa je poznajemo i pod zlevka, zljevka i zljevanka.

Naziv zlevanka, ovaj je ukusan obrok dobio zbog toga što se smjesa za zlevanku izlijeva u tepsiju.

Recepti i načini na koje se priprema zlevanka su različiti, a mi donosimo recept Kasandre i Zvonimira, autore bloga Forking Croatia, koji su u njemu naveli potrebne sastojke kao i pripremu:

sastojci:

3 jaja
15 dag šećera
1 vanilin šečer
0,25 l mlijeka (što masnije to bolje)
25 dag svježeg kravljeg sira
8 žlica kukuruznog brašna
4 dl vrhnja
prstohvat soli

 

Cijelu pripremu pogledajte ovdje: recept zlevanka

Izvor: Forking Croatia

Ostavi komentar