Sastojci
700 g očišćene tikve
250 g krumpira
pola glavice luka
1 režanj češnjaka
malo bijelog vina
1 kocka goveđe juhe 500 ml vode sol, papar 2,5 g maslaca malo ulja 100 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
Očistite tikvu i narežite je na kocke, a isto napravite i s krumpirom. Ne morate strogo slijediti količinu u receptu, ali uvijek gledajte da od ukupne količine ima 2/3 tikve i 1/3 krumpira.
Na maslacu i ulju popržite sjeckani luk i češnjak. Tome dodajte krumpir da se malo preprži, minutu – dvije uz miješanje. Isto napravite i s tikvom. Dodajte malo začina, i pirjajte uz miješanje par minuta. Zaliti s malo bijelog vina, promiješati.
Zalijte vodom ili temeljcom (najbolje goveđim), tako da prekrije krumpir i tikvu. Dodajte soli i malo papra.
Kuhati dvadesetak minuta dok ne omekša. Izmiksati štapnim mikserom u gustu juhu, bez grudica. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, samo malo staviti na vatru, probati i po želji dodati soli ili papra.