FOTO: Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove u Gornjem Mihaljevcu

Tijelovo Gornji Mihaljevec1

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove (Tijelovo) u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak proslavljena je procesijom u rkč. župi „Sv. Katarine djevice i mučenice“ u Gornjem Mihaljevcu.

Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Vungrinčić, koji je u prigodnoj nadahnutoj propovijedi posebno naglasio: „Blagdan Tijelova je prigoda za javno štovanje sakramenta euharistije i zahvaljivanje na toma daru. Tijelovo želi naglasiti da je živi Isus istinski i danas prisutan među nama. Radujmo se tom velikom daru, toj najvećoj tajni“.

Na kraju mise je iz crkve krenula procesija koji je predvodio je vlč. Vugrinčić, a poseban svečarski ton su dali vatrogasci Općine Gornji Mihaljevec koji su krenuli na čelu procesije.

Prva postaja koja govori o euharistiji kao trajnoj prisutnosti Kristovoj i Druga postaja ima temu euharistija Kristov i naš Vazam, su bile postavljene u crkvenom dvorištu, a Treća postaja ima temu euharistija kao žrtva, bila je postavljena u kapelici (kod Biškupovih), te Četvrta postaja ima temu euharistija kao gozba kod Križa kod veterinarske ambulante u Gornjem Mihaljevcu.

U procesiji koju već tradicionalno predvode vatrogasci bilo je puno mladih i nekoliko vjernika koje invalidnost nije spriječila da prođu procesijski put od oko dva km.

Vlč. Ivan Vugrinčić je po završenoj procesiji priredio tradicionalni godišnji prijem za vatrogasce u župnom dvoru.

(žt)

Ostavi komentar