Pileći batak – zabatak “Barok” s krumpirovim bačvicama

Sastojci
4 komada batka – zabatka
100 g pistacije
200 g kobasice
100 g maslaca
1 kg krumpira
začini – sol, muškatni oraščić

Priprema


U vrelu vodu dodati soli i krumpirove bačvice. Spandlati (odvojiti) kost od batka – zabatka, istući meso i posoliti ga. Kobasicu samljeti i dodati cijele očišćene pistacije.
Meso batka – zabatka napuniti smjesom otprilike 1 cm debljine, zarolati i omotati aluminijskom folijom, i staviti da se kuhaju zajedno s bačvicama otprilike 20 minuta. Nakon kuhanja, rolice treba ocijediti i narezati na medaljone te ih takve kratko ispeći na maslacu i servirati na tanjur.
U istu tavu nakon što se medaljoni ispeku dodati brašno i kratko ga zapeći, podlijati vodom, začiniti muškatnim oraščićem i soli i kratko prokuhati. Dobivenim umakom na kraju se preliju medaljoni i već kuhane krumpirove bačvice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE