Neka cimet rolice zamirišu i Vašu nedjelju

Dolaskom hladnijih dana, vrijeme je da lagane ljetne kolače zamijenimo nečim drugim. Kako bi Vaša nedjelja postala mirisnija, donosimo Vam recept za cimet rolice.

Priprema dizanog tijesta ne mora biti strašna ukoliko se držite točno zadanih omjera, a punjenje od cimeta, okriti će nove okuse za nepce.

Za pripremu tijesta trebat će vam:

130 ml toplog mlijeka
21 g svježeg kvasca (pola kockice)
15 g šećera (1 velika žlica)
500 g glatkog brašna
Pola žličice soli
1 žlica praška za pecivo
170 g čvrstog jogurta
1 jaje

Za pripremu nadjeva trebat će vam:

100 g omekšalog maslaca
120 g smeđeg šećera
2 žličice cimeta

Priprema:

1. Pripremite sve sastojke sobne temperature.

2. U mlako mlijeko stavite šećer i kvasac da se zapjeni. U zdjelu stavite sve suhe sastojke te dodajte zapjenjeni kvasac, jaje i jogurt te umijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da se diže najmanje sat vremena.

3. Dignuto tijesto radi lakšeg valjanja stavite na papir za pečenje i razvaljate u pravokutni oblik približnih dimenzija 45 x 35 cm.

4. Po tijestu rasporedite smjesu za nadjev koja se sastoji od maslaca, smeđeg šećera i cimeta.

5. tijesto rolajte u štrucu. Oštrim nožem režite tijesto na debljinu od 2,5 cm. Slažite u posudu za pečenje koju ste namastili  ili ste stavilipapir za pečenje.

6. Rolice ne lijepite jednu uz drugu jer se još prije pečenja moraju dizati minimalno dvadeset minuta. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE