5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

2. ML Sjever: Nezaustavljivi Glumac s 29 koševa osigurao novu pobjedu košarkaša Međimurja

Košarkaši Međimurja u subotu su stigli do treće prvenstvene pobjede u aktualnoj sezoni 2. ML Sjever. U sportskoj dvorani u Ivanovcu pred stotinjak gledatelja svladali su Labradu 1971 Žurko 75-55 (21-11, 9-19, 25-12, 20-13).

Iako je to bila očekivana pobjeda, košarkaši Međimurja su do nje došli teže od očekivanja jer nije bilo dobro odigrano prvo poluvrijeme. Međutim, u nastavku su stvari vrlo brzo došle na svoje mjesto.

Razigrao se nezaustavljivi pod košem Glumac, pridružio mu se Kuzmić, u obrani je Franjo Kranjčec zaustavio njihovog najboljeg igrača Palića i to je ovaj put bilo dovoljno za konačnih +20.

Ozbiljno se naljutio trener Međimurja Stjepan Novak nakon prvih 20 minuta. Nakon „jezikove juhe“ u svlačionici pod poluvremenom košarkaši Međimurja su puno ozbiljnije shvatili protivnika koji je doputovao sa samo sedam igrača na ovu utakmicu.

Loša vijest na početku utakmice bila je srećom lakša ozljeda najiskusnijeg Marija Novaka koji je iskrenuo gležanj, pa nakon početne trice više nije ulazio u igru. Nije bilo ni potrebe, jer slijede puno izazovnije utakmice do kraja prvog dijela sezone.

Također u rosteru nije bilo Igora Drka koji zbog zdravstvenih problema nikako da uhvati ritam trenažnog procesa.

– Pripremali smo se za ovu utakmicu, znali smo da nas čeka zona 3-2. Najveći problem u prvom poluvremenu bili su promašeni ziceri, nakon toga uvukla se malo nervoza kod šuta i nismo imali očekivani rezultat. Ali resetirali smo se na vrijeme u drugom poluvremenu i onda više nije bilo problema, rekao je nakon utakmice najbolji igrač i strijelac Međimurja Petar Glumac.

– Naš centar Pero iz utakmice u utakmicu pokazuje također sve bolju formu. Protiv Labrade bio je najbolji igrač i strijelac zabio je 29 poena, uz jednu tricu i desetak skokova u obrani i napadu, poručili su iz kluba.

-Trenira se redovito, dodatno radim i u teretani, tako da se nadam da ćemo biti sve bolji kako odmiče sezona. Čekaju nas važne utakmice u kojima trebamo osvajati bodove. Ova utakmica je pokazala da se nikoga ne smije podcjenjivati, nikoga se unaprijed ne treba otpisati, svaka utakmica je novi izazov i tako trebamo odigrati do kraja sezone, poručio je Glumac.

Međimurje protiv Labrade igralo u sastavu: Balent, Kuzmić 17 (1×3), M. Novak 3 (1×3), M. Kranjčec 5 (1×3), Bartolić 5 (1×3), Horvat, Golik 11 (3×3), Gašparić 2, Rodek 2, Glumac 29 (1×3), F. Kranjčec 1.

U subotu su još igrali: Podravac – Petar Zrinski 95-94 i Radnik – Ivančica 87-72.

Međimurje nakon 6. kola ima omjer od 3 pobjede i 2 poraza i polako se penje na tablici 2. ML Sjever.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE