Humanitarci Srednje škole Prelog u projektu skupljanja plastičnih čepova za Dan planeta zemlje

Petu godinu za redom “Humanitarci SŠP” vođeni nastavnicama Snježanom Janković i Dragicom Koštarić sudjeluju u projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma “Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Projekt se provodi na cijelom području Republike Hrvatske i u njega su se uključile mnoge škole, vrtići, državne institucije i privatna poduzeća, a sve s istim ciljem da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istovremeno usmjeren prema poticanju ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca.

Označene koševe za skupljanje čepova smjestili smo u hodnicima škole te i na ovaj način pozivamo učenike i nastavnike da podrže ovaj projekt Udruge i nastave skupljati plastične čepove. U protekla četiri mjeseca skupljena je zavidna količina od sedam vreća plastičnih čepova i predana predsjedniku Udruge Emilu Viboviću. Bitno je istaknuti kako su se projektu u našoj školi priključili i mnogobrojni građani, koji također sakupljaju čepove te ih potom predaju voditeljicama ili ih sami ostavljaju na odgovarajućem mjestu u školi. Zahvaljujemo svima koji marljivo sakupljaju čepove te time štite svoj okoliš i pomažu potrebitima.(dk)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE