MURID u novom projektu: Tete i stričeki pričalice olakšat će djeci boravak u bolnici!

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID pokreće novi program volontiranja pod nazivom ‘Tete i striček pričalice’. Ovaj hvalevrijedan projekt sinergija je suradnje sa Županijskom bolnicom Čakovec, Knjižnicom Nikola Zrinski Čakovec i Udrugom za promicanje dobrobiti djece Portić iz Rijeke.
Sve je započelo u Rijeci još 2009. godine, a sad će se realizirati i u ŽB Čakovec. Cijela ideja govori o volonterima, kojih se na seminarsku obuku ovaj vikend prijavilo oko stotinjak, koji će izdvojiti sat vremena tjedno kako bi bolesnoj djeci u bolnici čitali priče prije spavanja. -Veliki broj ljudi različitih profila se odazvao na ovu edukaciju, od 18 do 65 godina koji su veliki interes u ovom projektu. Kad smo se upoznali s ekipom iz Rijeke shvatili smo da je to jedna jako dobra priča koja će nadam se zaživjeti i na našem području, poručila je direktorica MURID-a Silvija Pucko.
Zahvaljujući ovom programu hospitalizirana djeca će s manje straha i nelagode čekati svoj oporavak. Ovu inicijativu podupiru roditelji, medicinsko osoblje i uprava bolnice koji svjedoče o pozitivnom okruženju koje volonteri donose u bolničko okruženje.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE