Osam žena bit će plaćeno da skrbi za starije iz europskog socijalnog fonda

Marko Pavić
Ministar Marko Pavić donio je ugovore za zapošljavanje žena iz EU socijalnog fonda

Marko Pavić ministar rada i mirovinskog sustava u Murskom Središću predao je Draženu Srpaku, gradonačelniku Murskog Središća ugovor za provedbu projekta „Omogući – podrži – pomozi“. Tim projektom se europskim sredstvima financira zapošljavanje teže zapošljivih žena starijih od 50 godina. Ujedno se njime rješava zbrinjavanje kućanstava sa staračkim  ili nemoćnim osobama.

Projekt će provoditi grad Mursko Središće i Općina Selnica u trajanju od 30 mjeseci, od čega šest mjeseci otpada na osposobljavanje žena koje bi im kasnije moglo pomoći u lakšem zapošljavanju primjerice u domovima za starije ili sličnim uslužnim djelatnostima. Projekt je vrijedan  nešto više od 1,4 milijuna kuna.
Ženama uključenim u taj projekt bit će osigurana minimalna plaća, troškovi prijevoza, te  materijalni uvjeta za provedbu aktivnosti (nabava higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti, nabava bicikla koji će im olakšati mobilnost u obavljanju poslova. U sklopu projekta zaposlit će se 8 žena, od toga 7 žena s područja grada Mursko Središće i 1 žena s područja Općine Selnica, a zajedno bi tijekom projekta brinule o 32 kućanstva iz kategorije ugroženih skupina.
Ministar Pavić je u Gradu Mursko Središće ugovore uručio još nekolicini provoditelja projekta s područja sjeverozapadne Hrvatske.


Ukupno će se u Hrvatskoj za početak otvoriti 400 radnih mjesta iz EU socijalnog fonda.  Cilj je proširenje projekta na 4000 do 5000 zaposlenih žena koje bi uz pomoć europskog socijalnog fonda brinule za 16 000 kućanstava sa starim i nemoćnim osobama, najavio je ministar Pavić.

Ostavi komentar