Prvom čovjeku u povijesti presađen je penis koji je uzgajao na ruci: Liječnici mu dodali 5 cm na originalnu duljinu

Malcolm MacDonald (47) iz Thetforda u Britaniji ušao je u povijest kao prvi muškarac kojem je transplantiran penis koji mu je čak 6 godina ‘čekao’ na podlaktici. MacDonald je svoj ud izgubio nakon iznimno opasne infekcije 2014. godine, prenosi Vecernji.

Liječnici iz londonske sveučilišne bolnice napravili su mu novi koji je privremeno pričvršćen na njegovu ruku, a trebao je biti premješten na pravo mjesto još 2018., no zbog zdravstvenih komplikacija tada nije bilo moguće obaviti zahtjevnu operaciju.

Dugo vrijeme čekanja na bolničkim listama, tehničke pogreške i pandemija dodatno su produljile ovu nezgodnu situaciju, ali nakon 6 strpljivih godina, svi Malcolmovi dijelovi sada su na pravim mjestima.

Kirurzi su uzeli komad kože s Malcolmove ruke te ga ‘zarolali’ u oblik penisa. Zatim su stvorili uretru i instalirali dvije cijevi kako bi pomoću pumpice mogao postići mehaničku erekciju. Novi penis prispojili su na Malcolmovu podlakticu gdje je rastao nekoliko godina prije nego je bio spreman za 9-satnu operaciju pričvršćivanja na pravo mjesto. Kolegijalni liječnici za vrijeme dogovora čak su mu pristali dodati ekstra 5 centimetara na originalnu duljinu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE