Za vikend sam konačno bila u inozemstvu!

Nakon više od godinu i pol dana za vikend sam bila u Sloveniji. Bili smo još u zimi u Bosni i Hercegovini, ali onda smo preko granice mogli s testovima o preboljenju korone. Ovog sam puta prvi put izašla iz države uz Covid putovnicu. Iako svi imaju drugačiju priču, nas je policajac o putovnici ili negativnom testu pitao u 3 sata ujutro. Dva dana prije našu trudnu rođakinju (pred porod) je policajac poslao u samoizolaciju jer nije imala putovnicu ili test.

Kako god bilo, izgleda da stvarno ovisi o tome na koga na granici naletite. Ja ne znam kako vi, ali ja uvijek kad prelazim granicu, imam osjećaj da će nešto poći po zlu. Zato se ni ne bih usudila doći na granicu bez putovnice ili negativnog testa. I dok sve EU države više-manje imaju regularino testiranje koje je za građane besplatno, kod nas se već treba malo bolje raspitati o cijenama testiranja. Tako se cijene kreću od 100 do čak 850 kuna za test!

Na službenim stranicama koronavirus.hr, gdje se nalaze svi testni centri u Hrvatskoj, za Međimursku županiju kao centar za testiranje je navedeno ZJZ Međimurske županije, COVID kontejner na parkiralištu iza ŽB Čakovec, na adresi Svetojelenska cesta. Navedeno je kako je cijena za redovito testiranje 500 kuna, a za hitne potrebe čak tisuću. Sitnica.

Što se tiče cijene testova, najpaprenije su u Dalmaciji. No, to nas baš i ne čudi s obzirom na to da treba dodatno oguliti turiste. Pa tako cijene testova dosežu i do 800 kuna. U svakom slučaju, nitko nije objasnio kako je moguće da cijene testova tako variraju i zašto to još uvijek nije besplatno za građane. Nemojte zaboraviti da zdravstveni sustav svi plaćamo redovito svaki mjesec, a ne zaboravite da plaćate i dopunsko.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE