Nikola Bermanec hrabri branitelj Vukovara koji se danas bavi uzgojem crnih engleskih gušana

Ja uzgajam engleske gušane, brat voli papige i ima ih mnogo vrsta, a otac je ljubitelj ukrasnih fazana, kazuje Nikola Bermanec iz Preloga, ljubitelj golubova od djetinjstva. Ljubav prema golubovima naslijedio je od oca, od malena se igrao s golubovima, dok ribolov iako je Drava blizu nije previše volio. Otišao bi na Dravu samo kad bi ga zvao ujak Antun Bermanec, nadaleko poznati ljubitelj Drave i graditelj dravskih čonova.  

Jedan je od rijetkih uzgajivača crnih engleskih gušana u našem kraju, a prije dvije godine jedan je njegov golub na međunarodnoj izložbi u Nedelišću proglašen viceprvakom Europe.

Nikola Bermanec je hrvatski branitelj. Bio je u zadnjoj grupi međimurskih policajaca u Vukovaru gdje je i zarobljen i odveden u logor Stajićevo. Tu je i razmijenjen krajem 1991. godine te se tako spasio od daljnjih maltretiranja. 

Ostatak priče o Nikoli Bermancu pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 24. srpnja!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE