Domaće buhtle

Sastojci
1 kg brašna za dizana tijesta
1 pakovanje svježeg kvasca
5 jušnih žlica šećera
1 jušna žlica soli
1 tekući jogurt
1 jaje
4 žlice ulja
2 vanilin šećera
2 jušne žlice ruma
cca 6 dl toplo mlijeko
nadjev – pekmez od šljiva

Priprema


Kvasac pomiješati s malo šećera i zalijati toplim mlijekom da se digne. Dignuti kvasac ulijati u brašno, dodati preostale sastojke i sve umijesiti toplim mlijekom. Ostaviti da se diže, pokriveno na toplom mjestu.
Tijesto premijesiti i razvaljati prst debelo. Izrezati četverokute i na svaki staviti pekmez od šljiva. Spojiti vrhove izrezanog tijesta i zatvoriti ih gnječenjem prstima.
Staviti na namašćeni lim. Peći na 180 – 200°C 30 do 45 minuta. Izvaditi iz pećnice i vruće premazati uljem.

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE