Tikvina pita

Sastojci
400 g čistog mesa bundeve
80 g maslaca
180 g brašna
120 g šećera
2 jaja
1 vrećica instant kvasca
125 g čvrstog jogurta
1 žličica cimeta
malo šećera u prahu

Tikva je iznimno svestrana namirnica, pa ćemo je, osim u juhi, predstaviti i u slatkom ruhu, možda malo drugačijem nego je to uobičajeno. Sastojci su slični kao za bučnicu, no priprema i konačni proizvod ipak su nešto drugačiji. Ali jednako fini!

Priprema


Ogulite bundevu, maknite sjemenke, a potom isjeckajte njezino meso u kockice. Stavite kuhati u posudu s par žlica vode. Obavezno pokrijte posudu i kuhajte dok meso sasvim ne omekša.
Zagrijte pećnicu na 180° C. Lim namažite maslacem i malo pospite brašnom. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Miksajte 80 g maslaca sa 120 g šećera, dodajte žumanjke, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 g glatkog brašna, kvasac i na kraju snijeg od istučenih bjelanjaka. Smjesu izlijte u okrugli lim (manji ako volite deblju pitu ili veći ako volite tanju) i pecite 40 minuta na 180°C. Ohladite i pospite šećerom u prahu.

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE