Diljem Međimurja od 18. travnja do 9. svibnja obilježavanje Dana Međimurske županije

Ove smo godine pripremili jedan novi koncept obilježavanja Dana Međimurske županije, dali smo putem javnog poziva svim našim Međimurkama i Međimurcima priliku da se uključe svojim idejama, ambicijama, kreativnošću i svim programima, čime s ponosom mogu reći da smo u ovih 110 manifestacija u 22 dana uključili svaki dio našeg Međimurja, sve općine i gradove, udruge, KUD-ove, mlade, klubove iz cijelog Međimurja, pa hvala i bravo za sve naše suorganizatore i sudionike manifestacije, kojih će biti i preko 10 tisuća, uz uvjeren sam i trostruko više posjetitelja – rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom predstavljanja programa obilježavanja Dani Međimurske županije Matija Posavec u 2017. godini, te ujedno 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane.

Kako je objasnio pred nama su najzahtjevniji i najbogatiji Dani Županije koji kreću već u utorak, 18. travnja izložbom fotografija u zgradi Scheier od 17:00 sati, a zaključuju se u utorak, 9. svibnja Danom Europe. Kao ključne teme i poruke ovogodišnjeg obilježavanja istaknuo je gospodarstvo, turizam, uključivanje djece i mladih, sport i rekreaciju, uz jedan novi, energični i ponosni štih koji priča modernu priču o međimurskoj tradiciji.

– Ova najveća obljetnice za sve nas Međimurce i ove će se godine održati uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskoga sabora i samog Hrvatskog sabora – objasnio je Posavec te naglasio kako je konferencija s razlogom u palači Zrinskih, kako bi dali jednu snažnu poruku očuvanja ovog kompleksa, poruku da smo županija Zrinskih i grad Zrinskih.

Mladen Novak: „Ostavljamo Županiju u boljem stanju nego što smo je zatekli“

– Prije svega, želio bih čestitati izvršnoj vlasti Međimurske županije na velikom  poslu koji su odradili i pripremili 20 dana manifestacija, vjerujem da će i organizacijski biti dobro, kao što je u pripremi. Svojevrsna kulminacija proslave bit će svakako 28. travnja i svečana sjednica Skupštine Međimurske županije, iz razloga jer na toj sjednici svake godine dajemo najveću nagradu Zrinski, za postignuća zaslužnima, a isto tako, ove godine dajemo i nagradu za životno djelo – objasnio je predsjednik Skupštine Mladen Novak, te se uz najavu posljednje svečane sjednice u ovom sazivu osvrnuo na rad Županije u protekle četiri godine.

– Ostavljamo Županiju u boljem stanju nego što smo je zatekli i naravno očekujemo da će sljedeće generacije isto moći reći i za četiri godine – dodao je.

– Zrinska garda i ove godine organizira javna događanja u prigodi proslave Spomendan Zrinskih i Frankopana i Dana Međimurske županije, koji su vezani uz mučeničku smrt hrvatskih velikana Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu. Započet ćemo izložbom o Zrinskoj gardi 18. travnja, nastaviti smotrom povijesnih postrojbi 22. travnja, putovati u Bečko Novo Mesto u nedjelju 23. travnja, te našu proslavu zaključiti u Zagrebu na sam Spomendan u nedjelju 30. travnja – rekao je predsjednik Zrinske garde Alojzije Sobočanec.

Kompletan program obilježavanja nađite OVDJE.

Spektakl na zatvaranju Dana Županije u nedjelju 7. svibnja!

Bogati program koji će diljem Međimurja okupiti velik broj Međimurki i Međimuraca, ali i njihovih gostiju, zaključit će se službenim zatvaranjem manifestacije u nedjelju, 7. svibnja velikim iznenađenjem za sve građane, za kada je uz besplatnu degustaciju vina najavljen i spektakularni  vatromet.

– To će nam ujedno biti jedan dobar uvod u Urbanovo – Dane vina u Međimurskoj županiji, s kojom ćemo također prezentirati sve naše turističke potencijale, prepoznatljivost i pozitivne brojke, kao destinacija europske izvrsnosti, te perjanica kontinentalnog turizma u Republici Hrvatskoj – zaključio je međimurski župan te pozvao sve da svojim dolaskom i sudjelovanjem na manifestacijama daju podršku svakom pojedincu u bilo kojem kutku Međimurja, na manifestacijama od Črečana, Domašinca, Vratišinca, Svetog Jurja na Bregu, Svetog Martina na Muri, Murskog Središća, Preloga, pa do Donje Dubrave i Kotoribe.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE