Hrvatski nogometni kup: U srijedu veliki susjedski derbi Varaždin-Međimurje

Čak tri dvoboja odigrati će hrvatski nogometni drugoligaši, susjedi Varaždin i Međimurje ove nogometne polusezone. Nakon prvog onog rezultatski nevažnog u pripremama koji je odigrani u Čakovcu, ove srijede 26. rujna slijedi međusobna utakmica u sklopu 1. kola Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica se igra od 18:00 na stadionu Anđelko Herjavec u Varaždinu. NK Međimurje i NK Varaždin odmjeriti će snage još jednom u prvenstvu II. HNL, ali nešto kasnije krajem listopada u Čakovcu.

Obje ekipe inače solidno su startale u novu sezonu II. HNL, ali nisu bile rezultatski uspješne proteklog vikenda. Varaždin koji je lider tablice nevjerojatno izjednačene II. HNL izgubio je neočekivano na gostovanju u Kustošiji, a Međimurje je psihološki pokleklo nakon nesretno primljenog gola potkraj prvog dijela kojim je anulirano vodstvo našeg sastava u Bijelom Brdu i onda u drugom poluvremenu odigralo neprepoznatljivo loše i na kraju izgubilo 3:2.

Varaždin bez obzira na poraz protiv Kustošije i dalje ima lijepu prednost od 3 boda pred pratnjom na tablici, tako da nije puno izgubio, ali mogao je sada imati još izraženiju bodovnu prednost, dok je Međimurje i nakon što je prvi put poraženo u prvenstvu još uvijek vrlo visoko, na 4. mjestu tablice.

Stoga pobjeda u ovoj utakmici donosi puno više od susjedskog prestiža i bodova za koeficijent u Hrvatskom nogometnog kupu, odnosno mogućnost da se pokuša otići što dalje u ovom natjecanju koje obuhvaća sve hrvatske klubove.

Možda je nešto važnija ipak domaćinu Varaždinu koji ima prvoligaške ambicije, pa i u Kupu želi pokazati da u narednim kolima može iznenaditi i nekog iz I. HNL, ali ni našem Međimurju ova utakmica nije “za odbaciti”, jer bi mogući uspjeh zasigurno opet donio toliko potrebnu dozu samopouzdanja za nastavak prvenstva.

Utakmica se igra u večernjem terminu, jer u Varaždinu očekuju dobro popunjen stadion, s obzirom da su varaždinsko-međimurski derbiji u tom gradu uvijek nešto posebno, pa će ionako jako dobro zanimanje za utakmice koje igraju u II. HNL, ovog puta biti zasigurno još malo podebljanije.

Inače, već je odigrano nekoliko utakmica 1. kola HNK-a i nije bilo iznenađenja. Osminu-finala tako su izborili prvoligaši: Inter, Osijek, Slaven-Belupo i drugoligaš Zadar. Sve ostale utakmice igraju se ove srijede 26. rujna.

Foto: Varaždinske vijesti

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE