Kokice i sokovi na besplatnoj projekciji filma u Starom gradu!

Kad otvorim oči

Ovu srijedu u Starom gradu besplatno pogledajte film “Kad otvorim oči”.

Udruga Zora poziva sve poklonike filma i druge zainteresirane da se pridruže programima Festivala udruge Zora, pod nazivom “Aktivno sudjelujem” unutar projekta “Aktivno (su)djelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu”. Festival “Aktivno sudjelujem” traje dva dana, i to 13. i 16. rujna u Čakovcu.

Kino na otvorenom uz spomenik „Oproštaj“

U srijedu 13. rujna s početkom u 20 sati u partnerstvu s Centrom za kulturu Čakovec Udruga Zora organizira kino za mlade na otvorenom u prostoru prije ulaza u Stari grad Čakovec, uz spomenik „Oproštaj“. Film koji će se prikazati jest “Kad otvorim oči”, impresivan film tursko-francusko-belgijske koprodukcije iz 2015. koji ostaje u sjećanju energijom i snagom buntovništva kojim se mladost opire represivnom režimu, u trajanju od 102 minute. Za besplatnu projekciju u Starom gradu bit će postavljene stolice, ali svi koji žele mogu ponijeti dekice. Bit će osigurane kokice i sokovi.
Odgledani film analizirat će se 19. rujna u Centru za kulturu Čakovec i njihovim programom “Kino za mlade” – ekipom medijskim tehničarima Graditeljske škole, čime se doprinosi razvijanju dijaloga i kritičkog razmišljanja među mladima koje je temelj aktivnog građanstva.

U subotu aktivnosti za mlade na Trgu

U subotu, 16. rujna od 10 do 15 sati na Trgu Republike u Čakovcu organizirane su razne aktivnosti za mlade, štandovi na kojima će udruge predstaviti aktivnosti koje provode i slično. Osim predstavljanja, bit će tu i radionica, igranja zaboravljenih igara (tko se sjeća gumi-gumi i hoolahoopa), društvenih igara, sportskih aktivnosti (badminton, frizbi..), izrade origami poruka za obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, svirke…

Podizanje kvalitete života mladih

Projekt “Aktivno (sudjelovanje mladih za bolju lokalnu zajednicu” provodi Udruga Zora s partnerima udrugom mladih “Mladi u EU” iz Šibenika, Centrom za kulturu Čakovec i njihovim programom Kino za mlade, te suradnicima svih srednjim školama iz Međimurske županije. Projekt je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Čakovec te Međimurska županija. Cilj projekta je zadovoljavanje potreba mladih te podizanje kvalitete njihova života, ali i života zajednice kroz aktivizam u lokalnoj zajednici (volonterskih akcija i uključivanja volontera, organiziranja kampanja i akcija, povezivanja i jačanja vidljivosti u lokalnoj zajednici te poticanja uključivanja mladih).

Više o festivalu pogledajte OVDJE.

Ostavi komentar