Tradicionalni međimurski perklet

Sastojci
1,8 kg svinjske plećke
1/2 kg luka
30 dag mrkve
ulje
papar
sol
paprika
kiselo vrhnje

Priprema


Očišćeni i na sitno narezani luk peče se na ulju sve dok ne porumeni, a potom mu se dodaje naribana mrkva. Zajedno prodinstati i u smjesu staviti na kockice narezanu svinjsku plećku i dodati sve začine. Podlijati goveđim temeljcom i pustiti da se polako kuha (krčka) jedan sat, sve dok se ne zgusne i meso omekša. Po vlastitom ukusu zagustiti brašnom i dozačiniti. Prije serviranja prelijati s malo kiselog vrhnja.

Savjet
Kao prilog domaćem perkletu poslužite jednako domaće trgance, a nakon pravoga međimurskog ručka nepcima će kao poslastica najbolje prijati buhtle s marmeladom ili džemom.

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE