Od ponedjeljka povratak svih međimurskih srednjoškolaca u školske klupe

Foto: Međimurska županija

Od ponedjeljka, 15. veljače u školske klupe vraća se 2 951 učenik od 1. do 3. razreda srednjih škola. Time se obrazovni sustav na području Međimurske županije vraća u normalnije funkcioniranje, kazala je pročelnica UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženka Novak, dodavši da su pripremljene epidemiološke mjere koje će se provoditi u školama. Razredi se neće međusobno miješati na dodatnim sadržajima i nastavnim aktivnostima, a posebno će se paziti i na epidemiološke mjere tijekom prijevoza učenika.

Međimurska županija ima jedan od najbolje organiziranih sustava prijevoza za učenike, koji će i dalje biti u potpunosti besplatan.

Potvrdio je to danas župan Međimurske županije Matija Posavec ususret povratka učenika u škole, simbolično na novoobnovljenom čakovečkom Autobusnom kolodvoru s kojeg će velik broj učenika u ponedjeljak krenuti na nastavu.

-Nakon dugo godina Autobusni kolodvor je revitaliziran te nudi standard u komforu funkcioniranja autobusnog prijevoza na području Međimurske županije u strukturi i infrastrukturi, što nam je važno zbog očuvanja javnog linijskog prometa jer se svakodnevno njime u Međimurju koristi nekoliko tisuća građana.

Župan Posavec istaknuo je da je Međimurska županije produljila sporazum s autobusnim prijevoznicima te će prijevoz, autobusni i željeznički, u potpunosti ostati besplatan za sve učenike.

Iz Policijske uprave Međimurske poručuju da će povodom povratka učenika u škole policija pojačano nadzirati i kontrolirati promet u blizina škola te upozoravaju vozače na oprezniju vožnju.

Ostavi komentar